fbpx

CACTTUS Sh.a. ofron 10 bursa prej 50% për studentët që regjistrohen për studime në Cacttus Education

Cacttus Education dhe CACTTUS Sh.a. nënshkruan marrëveshje për ofrimin e bursave për studim në Cacttus Education. Marrëveshja u nënshkrua nga Drejtori Ekzekutiv i Cacttus Education Besim Ilazi dhe nga Drejtori Ekzekutiv i CACTTUS Sh.a., Astrit Leti.

CACTTUS Sh.a. ofron 10 bursa prej 50% për studentët e drejtimit “Administrim i rrjetave dhe sistemeve”, i cili ofrohet ekskluzivisht në Kosovë nga Cacttus Education. Kërkesa për këta profesionistë është jashtëzakonisht e madhe në Kosovë, sidomos nga operatorët e telekomit, bankat dhe organizata të tjera të mëdha.

Programi i administrimit të rrjetave dhe sistemeve ju përgatitë për disa prej profesioneve më të kërkuara dhe më të paguara sot në botën e teknologjisë si:

  • administrues/e i/e rrjetave,
  • inxhinier/e i/e rrjetave,
  • administrues/e i/e sistemeve,
  • analist/e i/e sistemeve kompjuterike,
  • inxhinier/e i/e sigurisë,
  • integrues/e i/e sistemeve etj.

Afati për aplikim për bursë: 09 Tetor 2020

Apliko tani!

App Development Challenge në Cacttus Education

U mbajt punëtoria 4 ditore APP Development Challenge. Sfidën e hapëm me folësin Çelik Nimani, CEO në kompaninë Frakton. Përpos përvojës së tij, Çeliku ndau me pjesëmarrësit edhe këshilla e sugjerime, si dhe mundësitë që Fraktoni o ofron për talentët e rinjë në fushën e programimit.

Përmes punëtorisë, grupet e të rinjëve të moshës 17-25 vjeç garuan mes vete për idenë më kreative për aplikacion. Fituesit e sfidës kanë mundësinë ta zhvillojnë idenë e tyre më tutje në Cacttus Education.

Ekipet fituese të sfidës janë:

Vendi I: R- Bike (Rent a bike)

(Yll Memeti, Viktor Ahmeti, Adonis Deliu, Mirjeta Hajdari).

Vendi II: Aplikacioni Libri

(Blerta Jashari, Erblin Pelaj)

Vendi III: My Safe Kid

(Armela Hajra, Arjan Tërshnjaku)

Një falenderim i veçantë shkon për anëtarët e jurisë: Edon Sekiraqa, Astrit Spanca dhe Vildane Kelmendi, të cilët me shumë përkushtim vlerësuan idetë e prezantuara nga pjesëmarrësit.

Intervistë për punëtorinë, në Emisionin e Mëngjesit në Radio Kosova.


Konkursi për regjistrim të studentëve për vitin akademik 2020-2021

Shkolla e Lartë Profesionale Cacttus Education hapë konkurs për regjistrimin e gjeneratës së re të studentëve për vitin akademik 2020-2021.

Misioni ynë është të edukojmë profesionistë të kualifikuar që kërkohen nga tregu i punës, në kohën më të shkurtë të mundshme.

Edukimi profesional në Cacttus Education:

  • ofron programe të zhvilluara sipas kërkesave të tregut të punës,
  • ka shumë më shumë punë praktike gjatë mësimit,
  • mbahet në klasa dhe laboratore me të gjitha pajisjet e nevojshme, dhe
  • udhëhiqet nga mësimdhënës që janë profesionistë të lëmisë dhe aktualisht punojnë në këtë lëmi.

Konkursi është i hapur për këto drejtime:

Zhvillim i ueb-it dhe aplikacioneve mobileProgrami për këtë drejtim ofron njohjen me gjuhët programuese, platformat, metodologjitë dhe teknikat më të fundit në fushën e zhvillimit të softuerit. Drejtimi përfshinë bazat teorike dhe praktike nga: programimi i orientuar në objekte, algoritmet dhe struktura e të dhënave, SQL, JavaScript, CSS, HTML5, jQuery, Ajax, korniza programuese MVC, serviset API, resurset e pajisjes (GPS, sensorët, NFC), dizajnimi lojërave, siguria për ueb dhe platformat mobile, teoritë kryesore për ndërmarrësinë dhe inovacionin etj.

Administrim i rrjetave dhe sistemeve. Programi për këtë drejtim ju njofton me teknologjitë dhe praktikat më të reja të instalimit, mirëmbajtjes dhe administrimit të infrastrukturës së rrjetave dhe serverave, duke përfshirë: rrjetat LAN dhe WAN, rrjetat WIFI, serverat (Microsoft dhe Linux), databazat, virtualizimin, “cloud computing”, rrjetat mobile, sigurinë në nivel të rrjetës, dhe jep bazat e menaxhimit të projekteve të TI-së, komunikimit dhe shitjes.

Programet përgatisin për vende të punës si: zhvillues/e i/e aplikacioneve mobile, zhvillues/e i/e ueb aplikacioneve, zhvillues/e i/e databazave, programer/e kompjuterik/e, administrues/e i/e rrjetave, inxhinier/e i/e rrjetave, administrues/e i/e sistemeve, analist/e i/e sistemeve kompjuterike, inxhinier/e i/e sigurisë, integrues/e i/e sistemeve etj.

Shkalla e punësimit të studentëve të Cacttus Education është 83%.

Studentët që studiojnë në Cacttus Education, përpos diplomës, mund të marrin edhe certifikime industriale që njihen ndërkombëtarisht, si ato nga Cisco apo Microsoft.

Si parakusht për të aplikuar studentët duhet të kenë të përfunduar shkollën e mesme dhe të posedojnë njohuri të gjuhës angleze.  Pas mbushjes së formës së aplikimit mbahet provimi pranues.

Regjistrimi i studentëve për vitin akademik 2020/2021 është i hapur!

Rezervo vendin tënd!

Apliko tani!