fbpx

Cacttus Education përmbyll “Javën Globale të Ndërmarrësisë”

Me datë 16-22 nëntor është shënuar “Java Globale e Ndërmarrësisë”, dhe me këtë rast Cacttus Education organizoi disa aktivitete për të rinjtë të interesuar në fushën e biznesit.  

Me datë 19 Nëntor u organizua online tour me kompaninë Cacttus Sha, ku pjesëmarrësit, studentë dhe të jashtëm, patën mundësinë të mësojnë më shumë rreth punës së kësaj kompanie.  

Ndërsa, me datë 20 Nëntor organizuam trajnimin një ditor, “ Çfarë ju duhet dhe si të lansoni një biznes të suksesshëm”, ku të pranishmit morrën këshilla, dhe mësuan se si të i marrin hapat e parë për fillimin e biznesit të tyre.  

”Global Entrepreneurship WEEK”- 2020, e përfunduam me ‘online tour’ dhe live me platformën dua.com, aplikacioni më i ri që ka për qëllim të i bashkoj shqiptarët kudo në botë.  

Këto aktivitete kryesisht iu dedikuan studentëve dhe të rinjve që kanë për qëllim hapjen e bizneseve, dhe për ata që janë të interesuar në fushën e TIK-ut, dhe që një ditë dëshirojnë të punojnë në këtë fushë.  

App Development Challenge në Cacttus Education

U mbajt punëtoria 4 ditore APP Development Challenge. Sfidën e hapëm me folësin Çelik Nimani, CEO në kompaninë Frakton. Përpos përvojës së tij, Çeliku ndau me pjesëmarrësit edhe këshilla e sugjerime, si dhe mundësitë që Fraktoni o ofron për talentët e rinjë në fushën e programimit.

Përmes punëtorisë, grupet e të rinjëve të moshës 17-25 vjeç garuan mes vete për idenë më kreative për aplikacion. Fituesit e sfidës kanë mundësinë ta zhvillojnë idenë e tyre më tutje në Cacttus Education.

Ekipet fituese të sfidës janë:

Vendi I: R- Bike (Rent a bike)

(Yll Memeti, Viktor Ahmeti, Adonis Deliu, Mirjeta Hajdari).

Vendi II: Aplikacioni Libri

(Blerta Jashari, Erblin Pelaj)

Vendi III: My Safe Kid

(Armela Hajra, Arjan Tërshnjaku)

Një falenderim i veçantë shkon për anëtarët e jurisë: Edon Sekiraqa, Astrit Spanca dhe Vildane Kelmendi, të cilët me shumë përkushtim vlerësuan idetë e prezantuara nga pjesëmarrësit.

Intervistë për punëtorinë, në Emisionin e Mëngjesit në Radio Kosova.