fbpx

Gresa Kurtaj, zhvilluese softverike në Cacttus sh.a.

Gresa Kurtaj është në përfundimt të vitit të fundit të studimeve në Cacttus Education, në drejtimin Zhvillim i ueb-it dhe aplikacioneve mobile. Ajo njëkohësisht është angazhuar në punë si zhvilluese softverike Cacttus Business Solution.

Për rrugëtimin e saj, Gresa tregon:

Jam njëra ndër studentët që kam fituar bursë nga kjo shkollë për të studiuar. E kam konsideruar si një mundësi mjaft të mirë dhe që vlenë të shfrytëzohet pasi që edhe i jep një përkrahje mjaft të madhe vajzave, është e fokusuar që studentët t’i përgatitë në aspektin profesional dhe të jenë të gatshëm për tregun e punës.

Njohuritë që i kam fituar nja kjo shkollë më kanë ndihmuar shumë për t’ju qasur industrisë profesionale ku kam mbajtur praktika në kompani të ndryshme dhe së fundmi jam punësuar në Cacttus Business Solution, duke e ushtruar profesionin tim si Zhvilluese Softuerike. Padyshim që njouritë që i kam fituar nga shkolla tani i praktikoj edhe në punë.

Në këtë kompani punoj nga muaji Nëntor 2019.Nuk ka qenë aspak e vështirë për të punuar nga shtëpia, sepse profesioni im mund të zhvillohet edhe duke mos qenë fizikisht në vendin e punës, tani meqë teknologjia është mjaft e zhvilluar. E gjithë puna është kryer dhe monitoruar online dhe komunikimet me stafin e punës janë bërë përmes videomeetings.

Femra është një forcë e madhe në të gjitha fushat, pse të mos jetë edhe në fushën e teknologjisë. E ardhmja ju përket vajzave, koha është në avantazhin tonë atëherë ta kapim kohën dhe jam e bindur që do ja dalim dhe do të jemi pjesë e zhvillimeve të reja në fushën e teknologjisë.

Cacttus Education i përgatitë studentët për inkuadrim sa më të shpejtë në tregun e punës. Regjistrimet për vitin e ri akademik 2020/21 janë të hapura.

Apliko tani!

Shaqir Maliqi, administrator i sistemeve në IPKO LLC

Shaqir Maliqi i ka përfunduar studimet në Cacttus Education në drejtimin Adminstrim i rrjetave dhe sistemeve. Ai gjatë viti të parë të studimeve ka filluar punën si IT support në Cacttus Education, pastaj ka kaluar në fushën e administrimit dhe integrimit të sistemeve në Cacttus sh.a. kurse tani punon si administrator i sistemeve në IPKO.

Shaqiri tregon:

Unë në IPKO LLC punoj pothuajse që 1 vit. Ekipi me të cilin punoj është shumë bashkëpunues dhe pozitiv. Puna në IPKO është një prej përvojave më të mira profesionale, në vazhdimësi po mësoj gjëra të reja dhe po rritem profesionalisht.

Si profesion apo edhe industri, kjo e jona (e fushës së  IT-së), na mundëson të punojmë edhe nga shtëpia. Mjafton të kemi qasje në internet, në resurset të cilat na nevojiten gjatë përditshmërisë,dhe të gjitha punët kryhen me sukses.

Unë i kam përfunduar studimet në Cacttus Education në vitin 2019. Arsyeja pse kam zgjedhur të studioj në Cacttus Education është falë planprogramit, laboratoreve dhe rëndësinë që i kushton punës praktike gjatë procesit mësimor. Gjithashtu, drejtimin në të cilin kam diplomuar unë i cili është Administrim i rrjetave dhe sistemeve nuk e ofron ndonjë institucion tjetër në tregun tonë.

Cacttus Education gjithmonë i ka dhënë rëndësi përgatitjes së neve studentëve për tregun e punës. Falë profesorëve dhe angazhimit të tyre gjatë tërë kohës, gjithmonë me shembuj dhe demostrime të problemeve të ndryshme në praktikë, ata na kane ndihmuar që të dalim në tregun e punës sa më të përgatitur. Pothuajse të gjitha njohuritë qe i kam marrur në Cacttus Education çdo ditë e më shumë më nevojiten gjatë punës së përditshme.

Cacttus Education i përgatitë studentët për inkuadrim sa më të shpejtë në tregun e punës. Regjistrimet për vitin e ri akademik 2020/21 janë të hapura.

Apliko tani!

Ardit Shabani, zhvillues i ueb-it dhe aplikacioneve mobile

Ardit Shabani, studentë në drejtimin “zhvillimi i uebit dhe aplikacioneve mobile”. Ai sapo ka përfunduar vitin e dytë të studimeve në Cacttus Education. Një student i përkushtuar dhe i dalluar, Arditi është në procesin e diplomimit dhe të fillimit të karrierës së tij.

Email: arditfshabani@gmail.com