fbpx

Asnjëherë nuk është shumë herët (ose shumë vonë) të fillosh ta mësosh programimin

Në këtë epokë të teknologjisë, ka aq shumë teknologji të reja që po zhvillohen, por ka mungesë të profesionistëve që i zhvillojnë këto teknologji. Si rrjedhjojë, shkathtësia e programimit është ndër shkathësitë më të kërkuara në tregun e punës sot. Por sa ja vlen të mësohet programimi?

Mësimi i një shkathësie të re (jo vetëm programimit) është mirë  për neve, dhe shëndetin tonë. Duke sfiduar trurin përmes mësimit të shkathësive të reja, është dëshmuar se përmirësohen funksionet kognitive të trurit dhe kujtesa jonë bëhet më e fortë. Por, përpos benefiteve në shëndet, përmes mësimit të një shkathësie të re sikurse programimi, mund të përfitojmë edhe në mënyra të tjera.

Laramania e shkathësive i mundëson një personi që të dallohet në mesin e kandidatëve të tjerë. Si rrjedhojë, shkathtësia e programimit hap dyert për gjetjen e pozitave të tjera në fushën e zhvillimit të vazhdueshëm teknologjik. Përvetësimi i shkathtësisë së programimit poashtu shërben si një shtysë drejt ngritjes në karrierë, dhe avancimit në profesion, dhe hapë dyer të reja drejt mundësive të reja të punësimit.

Kurse për ata që dëshirojnë ta lansojnë një karrierë apo biznes me shpenzime minimale paraprake, me shkathësitë e programimit kursejnë para duke bërë punën vet në vend se të punësojnë dikë. Përmes programimit mund të futesh në një karrierë që ka potencial të madh për rritje, duke mësuar një shkathësi që do ta hapë rrugën drejt sukseseve të ardhshme. Duke mësuar programimin, ti mëson një shkathësi të vlefshme që mund të transferohet lehtësisht, dhe arrin rezultate që i mahnisin të gjithë ata që kanë dyshuar në shkathësitë e tua.

Ndonëse programimi nuk është për të gjithë, të gjithë duhet ta kenë mundësinë të vendosin për vete nëse programimi është diqka që ju pëlqen dhe nëse do të kishin pasur dëshirë të futen në këtë profesion. Edhe pse programimi disave mund t’ju duket më i vështirë e disave më i lehtë, ia vlen ta provoni. Për ju që dëshironi të filloni të mësoni programimin, Cacttus Education ofron studime dyvjeçare për “Zhvillim të Ueb-it dhe Aplikacioneve Mobile”, ku përpos gjuhëve programuese, ju mund të mësoni gjithçka që ka të bëjë me krijimin e uebfaqeve dhe aplikacioneve mobile.

Comments are closed.