fbpx

Tim Cook, drejtor ekzekutiv i Apple, tregon pse nuk keni nevojë për një diplomë për të qenë të sukseshëm

Sipas Cook, programimi kompjuterik (ose kodimi) është njëra ndër shkathtësitë më të kërkuara nga tregu i punës. Drejtori ekzekutiv i Apple poashtu tha se mësimi i kodimit është aq i rëndësishëm, sa që do të duhej të bëhet i domosdshëm qysh në shkollat e mesme. Ai ka cekur se shpeshherë ka mospërputhje mes shkathtësive që studentë të diplomuar posedojnë, dhe ato shkathtësi që na duhen për të ardhmen.

Në vazhdimësi mundësitë e punësimit për të cilat nuk të duhet diploma universitare janë në rritje. Apple, sëbashku me Google, IBM, Bank of America, dhe Hilton, janë ndër korporatat më të mëdha, ku për të punuar nuk të duhet diploma universitare.

Cook thotë se një diplomë universitare nuk nënkupton se i di të gjitha rreth një profesioni. Për të qenë të sukseshëm ne në vazhdimësi duhet ti zgjerojmë horizontet tona.

Artikull i përshtatur nga: https://www.businessinsider.com/

Comments are closed.