fbpx

Bazat e Dizajnit Grafik

Trajnimi Dizajn Grafik ofrohet në nivelin fillestar për këdo që dëshiron të mësojë parimet bazë të teorisë së ngjyrave, tipografisë, dizajnit të logos, markës dhe brendit. Përmes këtij trajnimi, studentet do të mësojne konceptet bazë dhe principet e dizajnit grafik.

Përgjatë trajnimit studentët do të mesojnë konceptet bazë dhe principet e dizajnit grafik duke punuar praktikisht për mediumet klasike si fletepalosje, poster, faqe libri si dhe mediumet digjitale si postet për FB, Instagram dhe Ueb.
Krahas Trajnimit te kombinuar me teori dhe praktike do të mësohen edhe esencialet për brendin, tipografinë, ngjyrat, kompozicionin etj. si dhe do të mësohen bazat e programeve lidere në industrine grafike: Adobe Illustrator dhe Adobe Indesign.

Në fund të trajnimit studentët do të jenë në gjendje të pasurojnë ose krijojnë portfolion e tyre me ilustrime, dizajne, logo e elemente tjera vizuale dhe në përgjithësi do të kenë njohuri të mjaftueshme për të nisur një karriere si dizajner/e grafik.

Bazat e Dizajnit Grafik 1

Adobe Illustrator (Niveli 1)

Hyrje në dizajnin Grafik.
Përmbledhje për Softverët që përdoren për Dizajn Grafik.
Bazat e Adobe Illustrator.
Adobe Illustrator (1.1).
Hyrje në Tipografi dhe veglat për tekst në Adobe Illustrator.
Adobe Illustrator (1.3).
Ushtrime: Projekt 1.
Adobe Illustrator (1.4).
Ngjyrat / Teoria dhe përdorimi i ngjyrave.
Adobe Illustrator 1.5.
Ushtrime: Projekt 2.
Librat, broshurat, E-books, gazetat etj.
Kohëzgjatja                                                                                                                                                        30 orë
Cmimi                                                                                                                                                                 230 €
Orari                                                                                                                            e martë, e mërkurë, e enjte
Bazat e Dizajnit Grafik 2

Adobe lllustrator (Nivel. 2) dhe Adobe Indesign

Adobe Illustrator 2.1.
Adobe Acrobat (përmbledhje).
Branding and Identity.
Ushtrime: Projekt 1: Krijimi logos.
Adobe illustrator 2.2.
Adobe illustrator 2.3.
UX/UI design (përmbledhje).
Hyrje në Adobe Indesign 2.1.
Adobe Indesign 2.3.
Adobe Indesign 2.4 – Character styles.
Adobe Indesign 2.5 – Paragraph styles.
Ushtrime: Projekt 2
Adobe Indesign 2.6
Kohëzgjatja                                                                                                                                                        30 orë
Cmimi                                                                                                                                                                 230 €
Orari                                                                                                                            e martë , e mërkurë, e enjte

M.A.Arsim Shala

Është dizajner i komunikimit me përvoje mbi 20 vjet në dizajn grafik, shtyp dhe web.
Ka punuar dhe përfunduar me sukses konceptin, realizimin dhe finalizimin për shumë publikime, logo, paketime etj, duke mbikqyrur edhe procesin e shtypit dhe prodhimit.
Ka përvojë shumë vjeçare edhe si profesor i lëndës Desktop Publishing ku mësohet përdorimi i Adobe CC (Illustrator, Indesign dhe Photoshop) si dhe puna praktike për përgatitjen e publikimeve të shtypura dhe online.
UNDP, UNICEF, HELVETAS, Qeveria e Kosovës, the Northface, Europcar, Hertz etj.
Me përvojë shumë vjeçare si ne anen praktike dhe ate akademike ben që trajnimi te mbuloje te gjitha aspektet e nevojshme për dizajneret e ardhshem ne perdorimin e Adobe Illustrator ne praktike.

Apliko Tani!