fbpx

Profesionistët e gjeneratës së re

Zhvillimi global është një industri e ndërlikuar me zhvillim të vazhdueshëm. Kjo industri mbështetet nga një grup profesionistësh me diversitet të madh.  Përgjatë një spektri të gjerë të sektorëve të zhvillimit, karrierave dhe specializimeve, një e ardhme që gjithmonë i ka bashkuar këta individë është dëshira e përbashkët për ta bërë botën një vend më të mirë përmes punës së tyre. Sot ata kanë edhe diçka tjetër të përbashkët: shkathtësitë që ju duhen për të performuar në mënyrë efektive po ndryshojnë në masa radikale me transformimin e fushës së zhvillimit dhe botës në përgjithësi.

Profesionistët e zhvillimit, brenda një dekade, nuk do të duken njejtë. Një nga arsyet pse, është teknologjia. Është e lehtë ta parashikojmë një kohë kur dronët do ta riorganizojnë secilin program të zhvillimit agrikulturor, kur secili punëtor në fushën e shëndetësisë është i pajisur me vegla e paisje mobile të teknologjisë së lartë për diagnostifikim, dhe inteligjenca artificiale ofron të dhëna në kohë reale për të udhëhequr intervenimet humanitare.

Teknologjia është duke u përhapur përgjatë industrisë ndërkombëtare për zhvillim dhe njëkohësisht po formëson  qasjen e profesionistëve të zhvillimit ndaj profesioneve të tyre. Prandaj është shumë e rëndësishme për profesionistët e së ardhmes të vazhdojnë të mësojnë dhe përdorin teknologji të informacionit dhe komunikimit në dekadën që po vjen.

Për të mësuar më shumë se cilat do të jenë shkathtësitë më të kërkuara për 10 vitet e ardhshme, lexoni artikullin e plotë në vijim: reports.devex.com

Comments are closed.