fbpx

Profesionet më të kërkuara për vitin 2018

Nё ditёt e sotme teknologjia po përdoret mё shumё se kurrё.  Me gjithё kompjuterёt, tabletët, smartphone-t dhe pajisjet e teknologjisё sё lartё, aftёsitё e profesionistёve qё kryejnё detyrat nё teknologji janë të domosdoshme.

Gjatë kësaj dekade parashihet që kërkesa për profesionistë të fushës së teknologjisё do tё rritet mё shpejtё se mesatarja e tё gjitha punёve me njё normё prej 13%.

Ndër profesionet më të kërkuara për vitin 2018 vlerësohen të jenë:

Zhvillues/e Softuerik/e
Analist/e i/e Sigurisë së Informacioneve
Menaxher/e i/e IT-së
Analist/e i/e Sistemeve Kompjuterike
Analist/e i/e Operacioneve Kërkimore/Hulumtuese
Arkitekt/e i/e Rrjetit Kompjuterik
Zhvillues/e i/e PHP-së
Inxhinier/e i/e Softuerit Kompjuterik
Inxhinier/e i/e FrontEnd
Administrues/e i/e Databazave
Zhvillues/e i/e Ueb-it
Specialist/e për Mbështetje Teknike
Programer/e Kompjuterik/e etj.

Nëse jeni duke kërkuar një karrierë me më shumë perspektivë, atëherë ju sugjerojmë të shkoni në fushë e teknologjisë. Përpos shumëllojshmërisë së mundësive për punësim në dispozicion për vitin 2018 që ofrojnë paga fitimprurëse, profesionet në fushën e teknologjisë janë mundësi e mirë për avancimin tuaj në të ardhmen.

Artikull i përshtatur nga Time
Comments are closed.