fbpx

Në kuadër të muajit të sigurisë të ftuar i kishim fëmijët nga Shkolla Fillore Mileniumi i Tretë

Në kuadër të muajit të sigurisë të ftuar i kishim fëmijët nga Shkolla Fillore Mileniumi i Tretë. Fëmijët gjatë vizitës u informuan për CacttuKids program ky i Cacttus Education ku mësuan më shumë rreth Robotikës dhe Kodimit si dhe për rëndësinë e mbrojtjes nga sulmet kibernetike.

Me shtimin e përdorimit të teknologjisë nga fëmijët, kohëve të fundit janë shtuar edhe sulmeve kibernetike ku të targetuar janë fëmijë dhe adoleshentët të cilët janë aktivë në mediat sociale. Fëmijët konsiderohen target ideal pasi që nuk kanë njohuri se si të mbrohen nga sulmet e tilla si dhe besojnë më lehtë.Cacttus Shanë bashkëpunim me Cacttus Education, organizuan trajnimin për vetëdijësimin e fëmijëve rreth këtyre kërcënimeve duke i informuar se si të mbrohen nga kërcënimet kibernetike dhe si ti parandalojnë ato.

Cacttus rëndësi të veçantë i jep edukimit të fëmijëve duke i informuar se si të jenë vigjilentë dhe të mos bëhen viktimë e sulmeve të cilat janë përhapur kohëve te fundit. Fëmijët dhe prindërit të cilët janë të informuar për sulmet e mundshme i parandalojnë sulmet e tilla duke mos u mundësuar trageteve të kenë qasje në informatat të cilat ata dëshirojnë të qasen.

Trajnime të tilla do vazhdojmë ti kemi në fokus të veçantë duke u ofruar prindërve dhe fëmijëve informata edhe pajisjet e nevojshme për tu mbrojtur nga sulmet e mundshme kibernetike.

Motoja e Cacttus është: “Të krijojmë një botë më të sigurtë kibernetike së bashku”.

Comments are closed.