fbpx

Cacttus Education hap regjistrimin për Shkollë Verore

Cacttus Education organizon Shkollën Verore për të gjithë të interesuarit që dëshirojnë t’i avancojnë shkathtësitë e tyre dhe të mësojnë gjëra të reja. Kombinimi i lëndëve në planprogram ju mëson gjithçka që ju duhet të dini rreth krijimit e zhvillimit të ueb faqeve, punës me baza të të dhënave, krijimit të materialeve promovuese dhe identitetin e një brendi.

Lëndët që do të keni mundësi t’i mësoni në kuadër të shkollës verore janë:

“Front end development”
Në kuadër të kësaj lënde ju do të mësoni të krijoni uebfaqe dhe ueb-aplikacione. Si rrjedhojë ju jeni në gjendje të shkruani kod që lexohet në brouser.

Gjatë 40 orëve mësimore ju do të mësoni të përdorni gjuhë programuese si HTML, CSS, Javascript, JQuery. Ju poashtu mësoni se si ta lansoni një uebfaqen, si ta siguroni një domain dhe si ta bëni hostimin e faqes.

“Graphic Design”
Nëse jeni person kreativ që gjithmonë keni pasur dëshirë të krijoni gjëra vizuale dhe keni dëshirë ta përdorni teknlogjinë, atëherë kjo është lënda e duhur për ju. Lënda e Dizajnit Grafik ju mëson se si të krijoni koncepte vizuale përmes përdorimit të softuerit kompjuterik për të komunikuar ide që inspirojnë, informojnë dhe mahnisin konsumatorët.

Përmes programit 40 orësh ju do të mësoni si të zhvilloni ide dhe zbërtheni konceptet e dizajnit. Gjatë kësaj kohe ju do të mësoni poashtu detajet e përdorimit të Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, dhe softuerëve të tjerë.

“Database fundamentals”
Databazat paraqesin një pjesë shumë me rëndësi në funksionalizimin e të dhënave. Njohuritë në ‘Database Fundamentals’ ju mundësojnë të punoni me të dhëna, të krijoni tabela, të bëni selektimin dhe manipulimin me të dhëna, sigurinë me të dhëna, ruajtjen dhe rikthimin e të dhënave.

Gjatë 40 orëve të ligjëratave ju do të mësoni si të kuptoni konceptet bazë të databazës, krijimin e objekteve të databazës, manipulimin me të dhëna, të kuptuarit e procesit të ruajtjes së të dhënave, administrimin e databazës etj. Si rrjedhojë ju do të jeni në gjendje të punoni në aspekte të ndryshme të punës me të dhëna.

Bëhuni pjesë e shkollës verore dhe përfitoni njohuri në Front-End, Dizajnit Grafik dhe Punës me Bazën e të Dhënave. Shfrytëzojeni periudhën e verës për t’u bërë profesionist, dhe realizoni projektet tuaja që keni ëndërruar.

Aplikoni Tani

(Për të aplikuar për Shkollën Verore, tek “Lloji i aplikimit”  zgjedhni rubrikën Summer School, kurse tek rubrika “Drejtimi” mund t’i zgjedhni nga një deri në tri lëndët e parapara për Summer School.)

Ambasadori zviceran në Kosovë viziton Cacttus Education

Ambasadori Zviceran në Kosovë, Z. Jean-Hubert Lebet, së bashku me stafin e EYE (Enhancing Youth Employment) në Kosovë dhe Zyrën Zvicerane për Bashkëpunim (SCO), vizituan shkollën e lartë profesionale Cacttus Education,  ku edhe u njoftua për së afërmi me punën e shkollës, programet, të arriturat, sfidat dhe sukseset e deri tanishme.

Mysafirët gjithashtu patën rastin të informohen më shumë lidhur me sistemin perëndimor të studimit që ofrohet në Cacttus Education.

Ambasada zviceran dhe EYE Kosovo kanë shprehur përkrahjen e tyre për institucionet private, e veçanërisht shkollat profesionale dhe mbështjejtjen e vazhdueshme ndaj institucionit tonë.

 

 

Studentë të Cacttus Education vizituan Agjensinë e Shoqërisë së Informacionit (ASHI)

Me datën 7 Qershor 2017, një grup i studentëve të Cacttus Education vizituan Agjensinë e Shoqërisë së Informacionit (ASHI). Gjatë vizitës ata u njohën përsëafërmi me punën e këtij institucioni dhe rëndësinë që ky institucion ka për fushën e teknologjisë.

Studentët, të shoqëruar nga drejtoresha operacionale e Cacttus Education Vildane Kelmendi, dhe nga profesorët Rrezarta Pllana dhe Burim Maxhuni, u informuan më shumë për çështje që kanë të bëjnë me zhvillimin, menaxhimin dhe mirëmbajtjen e teknologjisë informative, të qeverisjes elektronike dhe të proceseve administrative.

Kjo është vizita e parë në vazhdën e vizitave studimore të cilat pritet të bëhen nga grupet e studentëve të Cacttus Education.