fbpx

Studentët e Cacttus Education vizituan kompaninë Fara

Studentë të Cacttus Education vizituan kompaninë Fara, kompani kjo që merret me zhvillimin e produkteve vendore në fushën e teknologisë informative.

Gjatë vizitës studentët u njoftuan me punën që bëhet në Fara si dhe projektet e proceset e ndryshme që realizohen aty. Ndër produktet vendore të personalizuar Fara ka krijuar: pllaka PCB, Printer 3D, CNC laser, CNC router etj.

Ekipi kreativ e i përkushtuar në Fara, ndanë me përvojën e tyre studentët tanë edhe, si dhe demonstruan se si disa prej pajisjeve funksionojnë. E studentët tanë patën mundësinë të mësojnë më shumë rreth sistemeve operative, e pjesëve të ndryshme që përdoren gjatë ndërtimit të pajisjeve.

Gjatë vizitës studentët patën rastin të bëjnë edhe pyetje të ndryshme dhe të mësojnë për së afërmi se si punohet brenda një punëtorie krijuese. FARA në të kaluarën ka shërbyer edhe si pikë testuese dhe krijuese e ideve kreative të studentëve dhe profesionistëve të fushës. Shpresojmë që në të ardhmen edhe studentët e Cacttus Education të jenë ndër bashkëpunëtorët e radhës të Punëtorisë Krijuese FARA, me projektet e tyre kreative dhe inovative.

Ditën botërore të radios studentët e Cacttus Education e shënuan me projektin “World Radio Day”

Radioja mbetet njëra ndër mediat më gjithëpërfshirëse dhe dinamike në botë. Qëllimi radios sot është të bashkojë komunitetet dhe të strehojë dialog pozitiv për ndryshim.

13 shkurti njihet si dita botërore e radios.

Studentët tanë të fushës së teknologjisë, për ta shënuar këtë ditë përzgjodhën si projekt krijimin e një radioje. Gjatë këtij projekti ata i vunë në përdorim shkathtësitë e tyre teknologjike, imagjinatën dhe kreativitetin.

Nga të gjithë ne në Cacttus Education, Urime dita botërore e radios!

Profesionet e fushës së programimit dhe gjuhët më të kërkuara programuese

Sipas një studimi të kryer nga organizata e punësimit Hired, profesionet me rritjen më të madhe në fushën e zhvillimit softuerik janë profesionet që përfshijnë kodimin e aplikacioneve të ndryshme për teknologjinë blockchain. Përmes anketës së kryer më 98,000 zhvilluesit softuerikë që e përdorin këtë platformë, është vlerësuar se për cilat profesione ka kërkesë më të madhe në industrinë e teknologjisë.

Sipas anketës, kërkesa për inxhinierë të blockchain, dhe inxhinierë të sigurisë është rritur më së shumti. Kurse ndër profesionistët më të kërkuar të fushës së teknologjisë radhiten:

Inxhinierët e sigurisë (Security Engineers)
Inxhinierët e kërkimit (Search Engineers),
Inxhinierët e blockchain (Blockchain Engineers),
Inxhinierët e të dhënave (Data Engineers),
Inxhinierët e machine learning (Machine Learning Engineers), dhe
Inxhinierët e lojërave (Gaming Engineers) etj.

Sa i përket zhvillimit,  ndër gjuhët programuese që po shënojnë rritje janë:

Gjuha programuese GO
Gjuha programuese Scala
Gjuha programuese Ruby
Gjuha programuese Typescript dhe
Gjuha programuese Kotlin

Por edhe pse këto gjuhë programuese vlerësohen shumë prej punëdhënësve, prapseprapë përdorimi dhe depërtimi i tyre në komunitetin e zhvilluesve softuerikë mbetet i vogël.

Artikull i përshtatur nga: Techcrunch.com