fbpx

8 industri që Elon Musk po tenton t’i transformojë

Projektet e Elon Musk përfshijnë gati secilën prej industrive të mëdha dhe prekin gati secilën prej problemeve globale të imagjinueshme.  Këto janë disa prej industrive që Musk po i formëson sipas kallëpit të vizionit të tij futuristik.

Energjia
Përpjekjet e Musk me Tesla Energy, përfshirë edhe blerja e SolarCity, mund të ndryshojnë plotësisht përdorimin vendor dhe ndërkombëtar të energjisë, si dhe modelin e biznesit tradicional me energji.

Automobilistika
Musk poashtu dëshiron që automjetet elektrike Tesla të jenë dukshëm më të përballueshme.

Telekomunikacioni
Iniciativa staelitore e Musk në SpaceX mund të fillojë të ndryshojë qasjen online të publikut si dhe të sigurojë internet të shpejtë, më të përballueshëm dhe më të lirë.

Transporti
Përpjekjet në sektorine transportit përfshijnë projektet si Hyperloop, metodë e re e propozuar për transportim, që synon të reduktojnë udhëtimin 6 orësh nga DC në New York, në vetëm 30 minuta.

Disa prej ndërmarrjeve të Elon Musk që parashihet të sfidojnë ekonomitë ekzituese.

Infrastruktura
Ndërmarrja e Musk për gërmimin e tuneleve synon që të ulë koston përgjatë industrisë së tuneleve.

Hapsira ajrore
Përderisa SpaceX planifikon fluturime deri në Mars në të ardhmen, ka gjasë që teknologjia raketore e kompanisë poashtu të revolucionalizojë edhe udhëtimet në tokë, përfshirë një lloj të “spaceflight” (fluturimit në hapsirë) që lidhë qytete ndërkombëtare si Londra dhe HongKong-u.

Inteligjenca artificiale
Musk ka shprehur brengat e tij rreth faktit që inteligjenca artificiale mund të shkaktojë një luftë botërore; për këtë arsye ai është duke shikuar të ndërtojë AI (Artificial Inteligence) më të mirë. Gjatë këtij intervali, ai është duke themeluar OpenAI për ta hulumtuar qështjen.

Shëndetësia
Musk është duke provuar ta bashkojë shëndetësinë me teknologjinë. Musk ka thënë që kompania e tij NEURALINK ka për qëllim krijimin e paisjeve që do të shërbenin për trajtimin e sëmundjeve të rënda të trurit, por si qëllim përfundimtar është rritja e kapacitetit njerëzor.

Te gjitha këto kompani paraqesin një mundësi të madhe, pasi që shpagimi potencial është shumë më i madh sesa paratë-është e ardhmja e njerëzimit.”

Artikull i përshtatur nga Clean Technica dhe CB Insights
Comments are closed.